Padlófűtés

A padlófűtés hatékony és energiatakarékos fűtési forma. Sugárzó hőt bocsát ki a teljes padlófelületen, ami egyenletes, szabályozható hőmérsékletet és kellemes szobahőmérsékletet biztosít. Ha meleg a lábunk, jól érezzük magunkat. Az alacsony áramlási hőmérséklet miatt alig van konvekció és a helyiségben nem alakul ki por cirkuláció. Nincsenek zavaró radiátorok, így több lehetősége van a lakberendezésre.

Alacsony hőmérsékletű elosztórendszerként a nagy hatékonyságú és megújuló hőforrások, mint például a hőszivattyúk, a naphőt vagy biomasszát használó berendezések optimálisan felhasználhatók. Természetesen Variotherm padlófűtés rendszerek gázkazánnal is működnek. Nézze meg termékeinket!

Padlófűtés osztó-gyűjtő

Modern fűtési rendszerek már helységenkéni szabályzást igényelnek, melyet az osztó-gyűjtőn lévő termoelektromos szelepek vezérlésével érünk el.

Variotherm osztó-gyűjtői kifejezetten alacsony hőmérsékletű padlófűtés, illetve falfűtés, falhűtés, mennyezetfűtés, mennyezethűtési rendszerekhez lettek kifejlesztve.

Az osztó-gyűjtőn lévő keverőszelep segítségével akár kombinálhatjuk az alacsony hőmérsékletű padlófűtésünket más helység magas hőmérsékletű radiátor fűtésével.

Padlófűtés vízhőmérséklet

A padlófűtési rendszerekben keringtetett víz vagy fűtőfolyadék hőmérséklete általában 30-50 °C. Az 50 °C már maximum, gyakorlat, hogy fix 35 °C-on működtetitk. Itt meg kell jegyezni, hogy egy modern fűtésszabályzó rendszer a külső hőmérséklet alapján automatikusan állítja a padlófűtés előremenő hőmérsékletét. Más fűtővíz hőmérsékletre van szükség amikor +10 °C fok van kint, mint amikor -10 °C. 

Padlófűtés rétegrend

Mindig az adott rendszer határozza meg a rétegrendet. Termékeink oldalalain megtalálja az adott termék technikai dokumentációját, amiben pontos beépítési utasítások között a rétegrend is megtalálható. Általánosságban elmondható, hogy kétféle padlófűtés létezik, vékony, illetve vastag. Vékony rendszernél a már létező teherhordó alapra építjük a padlófűtést, míg vastag rendszereknél magába a teherhordó alapba építjük be a fűtőcsöveket. Termékeink között mindkét típust megtalálja.

Vastag rendszernél a cső felett minimum 35 vagy 45 cm-es teherhordó réteg szükséges, anyag függvényében. Ez a nagy térfogat lényegesen lassabb felfűtést, lehülést eredményez, kevésbé rugalmas a helység hőmérséklet szabályzása. 

Vékony rendszerek előnye, hogy szétválik a teherhordó aljzatképzés és a padlófűtés, így ha bármi okból fel kell szedni a padlófűtést, külön felszedhető az aljzat felbontás nélkül. További előnye, hogy például felújításkor a már létező aljzatra építhető. Szabályzása rugalmasabb a vastag rendszernél, mivel gyorsan reagál.

Felújításokhoz is tökéletes választás!

A Variotherm moduláris padlófűtés rendszerlemezek segítségével akár 20 mm-es  magasságban! Meglévő beton- vagy fapadlóra is felszerelhető, a telepítés gyorsan, tisztán elvégezhető. Variotherm osztó-gyűjtővel a rendszer radiátorokkal kombinálható, amennyiben a ház egy része kerül csak felújításra.

Gyorsan eléri a kívánt hőmérsékletet!

A Variotherm moduláris padlófűtés nagyon gyorsan reagál. Az alacsony építési magasságnak és kiváló hővezető képességének köszönhetően a hagyományos padlófűtési rendszerekhez képes sokkal gyorsabban felmelegszik.

Ideális bármilyen padlóburkolathoz!

Bármilyen padlóburkolatot használhat,  legyen az kő, fa, kerámia, laminált padló, vinyl, vagy szőnyeg. Fontos figyelembe venni a padlóburkolat hőátbocsátási értékeit, és mindig tartsa be a gyártó útmutatásait!